גיל הפוריות
מעקב הריון
בעיות שכיחות
המטרה העיקרית במעקב ההיריון היא לסייע ככל האפשר ללידת תינוק בריא תוך שמירה על בריאות האישה. לשם כך, חשוב שתיבדקי על ידי הרופא/ה שלך אחת ל-4-6 שבועות במהלך ההיריון, כאשר תדירות הפגישות עולה בדרך כלל לקראת הלידה.
באם היית בייעוץ טרום-הריוני וביצעת את הבדיקות השגרתיות לרבות בדיקות גנטיות, לצד התחלת נטילת חומצה פולית - כל הכבוד לך!
לרוב, המפגש הראשון יתבצע בין השבועה-6-8 להיריון. במפגש זה הרופא/ה יוודאו את תקינות ההיריון, כלומר נוכחות דופק עוברי, ואת מיקום שק ההיריון. בנוסף, תקבלי הפנייה ומידע לגבי הבדיקות המומלצות כמו שקיפות עורפית, סקר ביוכימי, סקירה מוקדמת, חלבון עוברי, סקירה מאוחרת, העמסת סוכר ועוד. בנוסף, תקבלי דגשים לגבי תזונה, הימנעות מאלכוהול והמלצות נוספות שיסייעו לך לשמור על בריאותך.
כלל הבדיקות מתבצעות בשלבים מסוימים של ההיריון, כך שאם פספסת בדיקה מסוימת, קרוב לוודאי שלא תוכלי לבצע אותה במועד מאוחר יותר ולכן חשוב לא לפספס ביקורים אצל הרופאים.
מתכננת להרות בזמן הקרוב?
חשוב שתפני לייעוץ טרום-הריוני הכולל הערכה של מצבך הרפואי ובדיקה מקיפה על ידי רופא/ת הנשים שלך עוד לפני הניסיון להיכנס להיריון. מטרת הייעוץ היא לזהות מצבים רפואיים, נפשיים או חברתיים שעלולים להשפיע לרעה על סיכוייך להרות או להעלות את הסיכון לסיבוכי הריון בהמשך. ברוב המקרים - אבחון מוקדם מאפשר התערבות טיפולית ואיזון שיכולים להפחית משמעותית את הסיכון לאם ולעובר במהלך חודשי ההיריון